INFO UTILIE STATIUNEA EFORIE 2016

despre eforie nord ghid turistic poze informatii utile eforie
cazare eforie nord vile
despre eforie poze eforie nord ghid turistic eforie

Despre Eforie Nord

Statiunea Eforie Nord este situata la aproximativ 12 km de Constanta si reprezinta a doua statiune ca marime de pe Litoralul Romanesc.
Este o statiune de vacanta foarte populara, fiind cea mai dezvoltata statiune de pe litoral dedicata cazarii la particulari, cu un numar mare de oferte de cazare Eforie Nord la vile si pensiuni.

Aceasta este pozitionata intre mare si lacul Techirghiol, fiind o statiune ce imbina turismul recreativ cu cel balnear, fiind renumita pentru tratamentele cu factorii naturali existenti aici: apa sarata si namolul sapropelic din lacul Techirghiol, apa de mare, precum si bioclimatul marin bogat in aerosoli.

Cu o larga deschidere spre mare statiunea Eforie Nord are o plaja de 4 km, acoperita cu nisip fin si ferita de valuri de diguri ce inainteaza spre larg. Plaja statiunii atinge cam 3-4 km lungime si latimi de 20-100m iar faleza atinge pe alocuri inaltimea de 30 m si comunica cu plaja prin scari de piatra.

In ultimii ani s-au construit in Eforie Nord o multime de vile particulare cu un nivel ridicat de confort care depaseste confortul oferit de hotelurile vechi, ramase de pe vremea comunismului, si care prin tarifele rezonabile la serviciile turistice, atrag de la an la an mai multi turisti, astfel Eforie Nord devenind cea mai renumita statiune dedicata cazarii la particulari. Un bun exemplu in acest sens este reprezentat de Vila Flory unde dotarile si facilitatile moderne puse la indemana turistilor isi pun amprenta pe piata turistica din Eforie Nord.

Statiunea Eforie Nord beneficiaza de o clima mediteraneeana, caracterizata prin veri fierbinti cu temperaturi medii cuprinse intre 23-31 de grate Celsius si de o rata a precipitatiilor scazuta (aproximativ 400 ml anual).

Soarele straluceste 10-12 ore pe zi, conditiile pentru plaja fiind optime. Un aer de prospetime este dat de cele peste 30 ha de spatii impadurite din statiune. Hotelurile, vilele, casele de odihna pot primi pana la 20000 de turisti. In partea de sud-vest se afla lacul Techirghiol cunoscut pentru propietatile curative ale namolului.

Informatii utile

Spitalul Clinic de Recuperare - Aleea Speciala nr.1 tel. 0241/741092
Farmacie: MG Farm - str. 23 august tel. 0241/742675, program non-stop:
Oficiu postal nr. 163 - Str. Republicii nr. 11 tel. 0241/74 11 13 , Program: Luni-Vineri 08 - 20
Agentia de bilete CFR - Str. Garii nr. 1 tel. 0241/61 79 30